INNERWORK
Η ΑΥΤΟΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ξέρετε, το μεγαλύτερο μέρος των προβλημάτων μας δεν οφείλονται στην ίδια τη ζωή, αλλά στο ότι ο νους και τα συναισθήματά μας έχουν στραφεί εναντίον μας. Μας επιτίθενται σαν άγρια θηρία, διότι εμείς ποτέ δεν μπήκαμε στον κόπο να τα εξημερώσουμε και να τα αξιοποιήσουμε προς όφελός μας.

ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ
ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Ας είμαστε ένα τίποτα, ας είμαστε ο κανένας, επειδή είναι πολύ κουραστικό να προσπαθούμε να είμαστε κάποιοι. Ας είμαστε ένας που δεν έχει ιδέα γενικώς και το αποδέχεται με ανακούφιση. Πόσο στεγνή και ανούσια είναι η ζωή κάποιου που είναι “κάποιος”!

ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΦΡΙΞΕΤΕ!

Υπάρχει μια γνωστή ζεν ιστορία η οποία διηγείται ότι κάποτε ένας μαθητής ρώτησε το δάσκαλό του: “Δάσκαλε, τι πρέπει να κάνω για να αφυπνιστώ πνευματικά;” Και αυτός απάντησε: “Μη σχηματίζεις απόψεις.”

Η ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ ΟΤΙ
ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ

Εύλογα θα ρωτήσει κάποιος: Μα δεν υπάρχουν κάποιοι πραγματικοί δάσκαλοι; Υποθέτω ότι υπάρχουν. Όμως εσύ που κάνεις αυτή την ερώτηση δεν σκοπεύεις να γίνεις πραγματικός μαθητής, αλλά να γεμίσεις ένα κενό μέσα σου με υποκατάστατα πατρικού προτύπου. Οπότε είσαι το ιδανικό θύμα.

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ
ΣΕ ΛΙΓΑ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ

Είχε κάποτε γίνει της μόδας να συζητάμε όλοι για τη συναισθηματική νοημοσύνη. Τώρα γνωρίζουμε για τη διαπροσωπική νοημοσύνη, την κιναισθητική, οπτική (3D), υπαρξιακή, γλωσσική, αυτεπιγνωσιακή, μουσική, καλλιτεχνική, οικολογική και ποιος ξέρει πόσες άλλες.

ΥΜΝΟΣ ΣΤΟΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ

Η εκπαίδευση στους κανόνες της ψυχρής λογικής σκέψης είναι μια ασπίδα προστασίας και (τι παράξενο) μια εξαίρετη πνευματική άσκηση, ισάξια της αυτοπαρατήρησης και του διαλογισμού. Όποιος δεν έχει εκπαιδεύσει τη σκέψη του είναι σε τελική ανάλυση απλά ένας φαντασιόπληκτος

Ο ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Ο εγωιστής έχει ενέργεια. Προσπαθεί να πετύχει τους άνομους στόχους του. Τροφοδοτείται από τη φιλοδοξία, τα ένστικτα, τα πάθη του. Είναι εμμονικός. Εσείς, οι “καλοί” άνθρωποι δηλαδή, δεν τροφοδοτείστε από τίποτα. Ίσως μόνο από τη δειλία σας.

ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ

Θυμάμαι με νοσταλγία ένα περιστατικό όπου κάποιος φλογερός “επαναστάτης” μου έκανε κήρυγμα περί ισότητας, κοινωνικής δικαιοσύνης και κοινωνικοποίησης των αγαθών, ενώ ταυτόχρονα ο ίδιος, πιστός στις ιδέες του, "κοινωνικοποιούσε” πιρούνια από εστιατόρια.

ΤΑ ΔΩΣΑΤΕ ΟΛΑ ΚΑΙ
ΣΑΣ ΠΡΟΔΩΣΑΝ;

Κάνουμε εκπτώσεις δίνοντας όλο και περισσότερα, για να παίρνουμε όλο και λιγότερα. Στο τέλος δίνουμε τα πάντα για το τίποτα και κάποτε μοιραία μας κλείνουν κατάμουτρα την πόρτα με περιφρόνηση γιατί έτσι που καταντήσαμε δεν μας θέλει κανείς...

ΜΗΝ ΑΜΦΙΤΑΛΑΝΤΕΥΕΣΑΙ!

Έχει ειπωθεί: “να είσαι θερμός ή ψυχρός, γιατί μισώ τους χλιαρούς”. Όταν κάνουμε κάτι η εστίασή μας πρέπει να είναι απόλυτη.

Υπάρχω ΕΓΩ και υπάρχεις ΕΣΥ. Μπορούμε να έχουμε μια σχέση. Αν όμως εγώ αρχίσω να υιοθετώ στάσεις και προτιμήσεις δικές σου γιατί επηρεάζομαι, τότε παύω να είμαι εγώ, αλλά δεν είμαι ούτε εσύ. Είμαι ένα τίποτα.

ΜΑΣ ΠΝΙΓΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ!

Αν κάποιος επιθυμεί να εργαστεί πραγματικά με τον εαυτό του πρέπει να ξεφορτωθεί ορισμένες ιδεοληψίες. Όλη αυτή η ιστορία με “το δίκιο μας” είναι μια άχρηστη απώλεια ενέργειας. Διότι δεν έχει σημασία πόσο δίκιο έχουμε εμείς, αλλά τι διαχείριση κάνουμε με την ενέργειά μας.

ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΣΟΥ ΣΑΝ ΑΝΤΡΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!
Η επανάσταση των ανδρών

Απολαύστε την τεστοστερόνη σας! Μη ντρέπεστε γι’ αυτήν. Είναι μια υπέροχη ορμόνη. Γυμναστείτε και λίγο. Μην είστε πλαδαροί και αδύναμοι, στην ψυχή και στο σώμα.

ΔΙΚΟ ΜΑΣ Ή ΞΕΝΟ;

Η πρώτη ερώτηση που πρέπει να υποβάλλουμε στον εαυτό μας, δεν είναι αν κάτι είναι καλό ή κακό, σωστό ή λάθος, δίκαιο ή άδικο. Αλλά αν είναι δικό μας ή ξένο.

Αυτό που δεν είναι δικό μας είναι ένα παράσιτο. Πρέπει να αποβληθεί.

ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ
ΤΗΝ ΠΕΘΕΡΑ ΣΑΣ

Αν έχετε πρόβλημα με την πεθερά σας, τότε πιθανώς να έχετε παντρευτεί ένα "παιδί".

Πώς θα αντιμετωπίσουμε την ανωριμότητα του ή της συντρόφου μας, ή τη δική μας;