INNERWORK
ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΘΡΑΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ

Έχουν άραγε τα σύμβολα αξία για την πνευματική μας εξέλιξη; Όταν αναλογιζόμαστε τα σύμβολα το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο νου είναι το τι σημαίνουν. Αυτή η διαδικασία της ερμηνείας ονομάζεται αποσυμβολισμός. Είναι σαφέστατα ο αποτελεσματικότερος τρόπος για την αχρήστευσή τους.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΓΙΟΓΚΑ;

Όποιος επιθυμεί να ασχοληθεί με τη Γιόγκα, πραγματικά θα πρέπει να επικαλεστεί τη βοήθεια του Μεγαλοδύναμου Θεού και να ζητήσει να τον προστατεύσει από όλες αυτές τις ανοησίες που κυκλοφορούν υπό το όνομα Γιόγκα, ιδίως στις δυτικές κοινωνίες και στο διαδίκτυο.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΑΡΛΟΣ ΚΑΣΤΑΝΕΝΤΑ

Τα έργα του Κάρλος Καστανέντα έχουν γίνει εδώ και μερικές δεκαετίες παγκοσμίως γνωστά, κυρίως λόγω του μυθιστορηματικού τους χαρακτήρα. Θα αποτολμήσω να κάνω μερικές σκέψεις για τη φύση τους, το περιεχόμενό τους και τη σαμανιστική παράδοση των Τολτέκων, όπως αυτή εκφράζεται από τον ίδιο.

ΠΟΙΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ;

Αν μπορείς να διακρίνεις το κάθε βήμα του δρόμου που διανοίγεται μπροστά σου, να ξέρεις ότι δεν είναι αυτός ο δικός σου δρόμος. Τον δικό σου δρόμο τον δημιουργείς με κάθε βήμα που κάνεις. Αυτός είναι ο λόγος που είναι ο δικός σου δρόμος. Jozef Campbell

ΠΩΣ ΘΑ ΑΥΞΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΑΣ

Θα αναφέρω έναν απλό και ίσως από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να διαφυλάξουμε την ενέργεια που κατασπαταλούμε ασκόπως και βουλιάζουμε στη μιζέρια. Ούτε τράκρα, ούτε διαλογισμοί, ούτε κρύσταλλοι και ανθοϊάματα, ούτε ενεργειακές ασκήσεις. Είναι απλούστατα ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ.

ΤΙ ΩΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;

Σίγουρα δεν θα μπορούσε να γίνει τα χαράματα όπως τα πραξικοπήματα, γιατί οι “επαναστάτες” κοιμούνται μετά από την κραιπάλη της προηγούμενης μέρας. Θα ξυπνούσαν το μεσημέρι και αφού νωχελικά ετοιμάζονταν με την άνεσή τους, στρίβοντας το ανάλογο τσιγαριλίκι, θα άρχιζαν την επανάσταση κάπου προς το απόγευμα με την τσίμπλα στο μάτι.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΕ ΚΑΡΔΙΑ
ΕΝΑ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΛΕΠΤΟ

Έχει αυτό το μονοπάτι καρδιά; Αν έχει, το μονοπάτι είναι καλό. Αν όχι είναι άχρηστο. Και οι δύο δρόμοι δεν οδηγούν πουθενά, αλλά ο ένας έχει καρδιά, ο άλλος όχι. Ο ένας είναι φτιαγμένος για χαρούμενο ταξίδι. Όσο καιρό τον ακολουθείς γίνεσαι ένα μαζί του. Ο άλλος θα σε κάνει να βλαστημήσεις τη ζωή σου. Ο ένας σε κάνει δυνατό, ο άλλος σου αφαιρεί τη δύναμη.

ΓΙΑΤΙ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ;

Δεν έχει σημασία σε τι πιστεύει κανείς, αλλά το ΠΩΣ ΖΕΙ. Ο ιερέας όσο κοιλιόδουλος και αν είναι τις νηστείες θα τις τηρήσει. Αντίθετα ο όποιος εκπρόσωπος της κατά καιρούς αντίπαλης παράταξης θα σέρνεται στις ταβέρνες, με τα τραπέζια να ξεχειλίζουν από πολύχρωμα λιπαρά εδέσματα χιλιάδων θερμίδων και από κρασιά.

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΟΝΕΙΡΟ
ΤΟΥ ΡΑΣΚΟΛΝΙΚΩΦ

Δεν θα επιχειρήσω να κάνω λογοτεχνική ή φιλολογική ανάλυση του πασίγνωστου έργου του Ντοστογιέφσκι, “Έγκλημα και Τιμωρία”. Θα παρουσιάσω μόνο ένα απόσπασμα από το έξοχο μυθιστόρημά του το οποίο αναφέρεται στο τελευταίο όνειρο που είδε ο ήρωας της υπόθεσης, ο Ρασκόλνικωφ, που σηματοδοτεί την οριστική μεταστροφή του.

INTELLECTUAL
DARK WEB

Ο πνευματικός σκοτεινός ιστός αναφέρεται σε μια χαλαρά συνδεδεμένη παγκόσμια κοινότητα του Διαδικτύου, με πάνω από εκατό μεγάλους στοχαστές που δεν βρίσκουν τις σημερινές πνευματικές τάσεις να είναι τόσο ελκυστικές.

Η ΠΑΡΑΦΥΛΑΞΗ

Η παραφύλαξη είναι μια ουσιώδης τεχνική του Δρόμου του Πολεμιστή και ορίζεται ως: “ο στρατηγικός έλεγχος της συμπεριφοράς”. Στην παραφύλαξη ελέγχουμε τη συμπεριφορά μας προκειμένου να επιτύχουμε το χειρισμό καταστάσεων...

ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΑΝΑΠΝΟΗ

Η άσκησή μας ξεκίνησε με τη σιωπηλή παρακολούθηση της αναπνοής, επειδή αυτό μας έλκει και όχι γιατί αναμένουμε κάποια υποσχεθέντα αποτελέσματα. Δεν χρειάζεται καν να γίνει υπό μορφή τυπικού διαλογισμού, καθισμένοι με τα μάτια κλειστά. Μπορούμε να το κάνουμε περπατώντας, βλέποντας τηλεόραση, τρώγοντας, εργαζόμενοι.